Начин на приготвяне
Измийте и сварете в подсолена вода пилешкото бутче.
Пригответе соса. Нарежете лука и моркова на малки кубчета и задушете в маслото. Прибавете нарязания на ситно магданоз и чесън. Когато омекнат, добавете и накъсаното пилешко месо.
Овкусете със солта, черния пипер, ригана и босилека. Прибавете доматите и виното. Оставете да къкри на тих огън, докато течността се сгъсти.
Сварете спагетите във вряща подсолена вода. След това изплакнете и отцедете.
Готовите спагети се нареждат в леко намазнена тава и се заливат с част от соса, след това се слага и другата част от тях и се заливат с останалия сос.
Поръсете с настърган кашкавал и сложете да се запече във фурната за около 15-20 мин.