Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с пилешко месо на фурна

Спагети с пилешко месо на фурна

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Спагети с пилешко месо на фурна
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 3
20/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Страхотни спагети, които имат нужда само от 20-ина минути във фурната, за да придобият този чудесен загар и вкус"

Необходими Продукти

  • спагети - 500 г
  • пилешко бутче - 350 г /1 голямо/
  • домати - 1 буркан /300 г/ консервирани
  • кашкавал -
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • риган
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете в подсолена вода пилешкото бутче.

Пригответе соса. Нарежете лука и моркова на малки кубчета и задушете в маслото. Прибавете нарязания на ситно магданоз и чесън. Когато омекнат, добавете и накъсаното пилешко месо.

Овкусете със солта, черния пипер, ригана и босилека. Прибавете доматите и виното. Оставете да къкри на тих огън, докато течността се сгъсти.

Сварете спагетите във вряща подсолена вода. След това изплакнете и отцедете.

Готовите спагети се нареждат в леко намазнена тава и се заливат с част от соса, след това се слага и другата част от тях и се заливат с останалия сос.

Поръсете с настърган кашкавал и сложете да се запече във фурната за около 15-20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
40
30
21
10
Дай твоята оценка: