Ешкенех - иранска лучена супа

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
429
13
13
1
06/11/2019
"Ешкенех - необикновена лучена супичка от далечен Иран "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо826
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • лук - 4 глави
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • пълнозърнесто брашно - 1 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • шарлан - 2 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1, 2 л
  • кориандър - ½ връзка (или магданоз) или 1 шепа нарязани листа
  • черен пипер - ½ ч.л. равна
  • хималайска сол - 1 равна ч.л., на вкус
  • кафява захар - 1.ч.л. равна кристална
  • яйца - 1 бр.
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещяваме мазнината в тенджерка и добавяме нарязания лук. Запържваме го за 5 минути и добавяме пълнозърнестото брашно, като хубаво разбъркваме.

Сипваме нарязаните на кубчета картофи и отново разбъркваме.

Прибавяме зеленчуковия бульон, куркумата, лимоновия сок, кафявата кристална захар и кориандъра. Разбъркваме и оставяме да ври 10 минути.

След това добавяме предварително разбитото яйце в чаша към лучената супа, като разбъркваме, докато го сипваме на тънка струйка.

Подправяме с хималайска сол и черен пипер. Варим още 2-3 минути и сваляме тенджерката от котлона.

Поднасяме иранската супа Ешкенех с домашни арабски питки.

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар