Начин на приготвяне
Нарежете лука на филийки. Загрейте в съд маслото и няколко капки олио. Добавете лука и бъркайте. Овкусете с мащерка, индийско орехче, дафинов лист и две щипки сол. Продължавайте да бъркате.
Добавете кафявата захар, за да се каремелизира лукът.
След това сипете 50 мл коняк и изчакайте алкохолът да се изпари. Добавете и червеното вино.
След като алкохолът и от него се изпари, добавете в супата постепенно брашното.
На финала налейте телешкия бульон, намалете котлона и оставете класическата френска лучена супа да поври за 10-15 мин.
За брускетите
Нарежете франзелата и сложете парче от сиренето Бри върху всяка филийка. Запечете за няколко минути на 180° C, докато сиренето се разтопи.
Коментари