Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Лучена супа»Класическа френска лучена супа

Класическа френска лучена супа

редакция:
Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Класическа френска лучена супа
Снимка: Храна за Душата
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Божествен аромат и уникален вкус - това не е просто лучена супа, това е истинска Храна за душата."

Необходими Продукти

  • За супата
  • лук - 4 - 5 глави
  • мащерка - 10 г
  • дафинов лист - 10 г
  • индийско орехче - 5 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • телешки бульон - 500 мл
  • брашно - 100 г
  • коняк - 50 мл
  • червено вино - 100 мл
  • краве масло - 150 г
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • За брускетите
  • сирене бри - 150 г
  • франзела - 1 бр.
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на филийки. Загрейте в съд маслото и няколко капки олио. Добавете лука и чесъна, бъркайте. Овкусете с мащерка, индийско орехче, дафинов лист и две щипки сол. Продължавайте да бъркате.

Добавете кафявата захар, за да се каремелизира лукът.

След това сипете 50 мл коняк и изчакайте алкохолът да се изпари. Добавете и червеното вино.

След като алкохолът и от него се изпари, добавете в супата постепенно брашното.

На финала налейте телешкия бульон, намалете котлона и оставете класическата френска лучена супа да поври за 10-15 мин.

За брускетите

Нарежете франзелата и сложете парче от сиренето Бри върху всяка филийка. Запечете за няколко минути на 180° C, докато сиренето се разтопи.

Вижте също как да си направите домашна френска багета или класическия френски огретен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
обожавам тази лучена супа, във Франция я готвят поне 1-2 пъти в месеца. Откакто се прибрах и аз си я приготвям често.
25.04.2023 20:42