Начин на приготвяне
Сгорещяваме мазнината в тенджерка и добавяме нарязания лук. Запържваме го за 5 минути и добавяме пълнозърнестото брашно, като хубаво разбъркваме.
Сипваме нарязаните на кубчета картофи и отново разбъркваме.
Прибавяме зеленчуковия бульон, куркумата, лимоновия сок, кафявата кристална захар и кориандъра. Разбъркваме и оставяме да ври 10 минути.
След това добавяме предварително разбитото яйце в чаша към лучената супа, като разбъркваме, докато го сипваме на тънка струйка.
Подправяме с хималайска сол и черен пипер. Варим още 2-3 минути и сваляме тенджерката от котлона.
Поднасяме иранската супа Ешкенех с домашни арабски питки.
Чудно Вкусно!