Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на ситно. Морковът се настъргва на едрото ренде. Гъбите Кладница се нарязват на средно големи парченца.
В тиган се сгорещява мазнината и се запържва лукът. Добавят се морковите и гъбите.
Тъй като всички гъби пускат вода, се задушава, докато остане на мазнина.
Добавя се пресованият чесън. Консервата кокосово мляко се разбива, преди да се отвори.
Изсипва се в тигана, добавя се сметаната, настърганият джинджифил и всички подправки без дафиновия лист. Оставя се да покъкри 6-7 минути.
Изважда се в купа, а в останалата мазнина се пържи до готовност пуешкото филе, нарязано на малки късчета.
В тенджера с вода, сол и дафиновия лист се сварява оризът.
Пуешките гърди с кокосово мляко, ориз се сервират в дълбока чиния, като първо се слага ориз, отгоре пуешкото и се залива със соса от зеленчуците и кокосовото мляко.
Сервира се с чаша бяло вино и много любов!