Начин на приготвяне
Взимаме пуешките гърди и ги нарязваме на парчета. Слагаме месото в широк тиган и го запържваме, докато не започне да се появява златиста коричка.
Щом месцата са готови, ги вадим и отделяме на страни.
В същия тиган добавяме още малко мазнина и задушаваме нарязания на полумесеци лук.
Когато започне да става прозрачен, добавете нарязания на ситно чесън и чушки (нарязани на ивички). Задушете още около 5 мин и добавете парченцата гъби.
Овкусяваме зеленчуците със сол, черен пипер и сух риган. Добавяме виното и оставяме зеленчуците да се готвят, докато омекнат.
Връщаме пуешкото месо и готвим още 10-тина минути.
Пуешките гърди със зеленчуци се поднасят топли.