Пържени гюзлеми със сирене и кашкавал

07/11/2019
"Стабилна солена закуска, към която може да добавите и любимите си зеленчуци - пържени гюзлеми, като от едно време "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 729
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка вода се натрошава маята със захарта и оставяме да бухне.

Смесва се с кисело мляко, сол, яйце и с брашното се замесва средно меко тесто. Оставяме да втаса 1 час.

Разделя се на 4-5 части и всяка се точи на кора 15 -20 см. Намазва се с масло, отгоре втора кора и така, докато свършат.

Последната не се намазва, а всички заедно се точат на голяма правоъгълна кора.

Намазва се и тя с масло, отгоре се поръсва с натрошено сирене, настърган кашкавал и чедър.

Плънката е само върху половината кора, захлупва се с втората половина и се притиска.

С ръб на чиния топнат в брашно, се нарязва на правоъгълници, краищата се притискат и оформяме гюзлемите.

В тиган се загрява малко олио и пържим от двете страни до златисто.

Сервираме топли пържените гюзлеми със сирене и кашкавал.

Чудесни за закуска!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар