Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Пържени гюзлеми със сирене и кашкавал

Пържени гюзлеми със сирене и кашкавал

Пържени гюзлеми със сирене и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"Стабилна солена закуска, към която може да добавите и любимите си зеленчуци - пържени гюзлеми, като от едно време"

Необходими Продукти

  • мая - 20 г
  • вода - 100 г хладка
  • кисело мляко - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 500 - 600 г
  • плънка
  • масло
  • сирене - 80
  • кашкавал - 50 г
  • чедър - 30 г
  • магданоз
  • олио - за тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка вода се натрошава маята със захарта и оставяме да бухне.

Смесва се с кисело мляко, сол, яйце и с брашното се замесва средно меко тесто. Оставяме да втаса 1 час.

Разделя се на 4-5 части и всяка се точи на кора 15 -20 см. Намазва се с масло, отгоре втора кора и така, докато свършат.

Последната не се намазва, а всички заедно се точат на голяма правоъгълна кора.

Намазва се и тя с масло, отгоре се поръсва с натрошено сирене, настърган кашкавал и чедър.

Плънката е само върху половината кора, захлупва се с втората половина и се притиска.

С ръб на чиния топнат в брашно, се нарязва на правоъгълници, краищата се притискат и оформяме гюзлемите.

В тиган се загрява малко олио и пържим от двете страни до златисто.

Сервираме топли пържените гюзлеми със сирене и кашкавал.

Чудесни за закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: