Шоколадови бисквити с лешници

08/11/2019
"Домашни шоколадови бисквити, които са наслада и за окото, не само стомаха - красиви и вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене24 мин.
Общо44 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо470
  • Преглеждания за месеца470
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. В блендер или подходящ уред за фино мелене се слагат захарта и 40 г от лешниците. Смилат се на фин прах. Може да се използва и готова пудра захар и млени лешници.

2. Брашното се пресява в купа с какаото и към тях се добавя мекото масло на парченца, яйченият жълтък и сместа от захар и лешници.

3. Омесва се гладко, меко тесто, което се оформя на блокче, завива се с прозрачно фолио и се прибира в хладилник за 20 минути.

4. Втвърденото тесто се разточва между две силиконови плаки или една плака и върху нея пласт хартия за печене. Дебелината на кората да е 3 мм.

Както е по този начин се оставя в хладилник върху равна повърхност, отново за минимум 20 минути. Не пропускайте тези стъпки, защото иначе ще ви е трудно да оформите какаовите сладки поради мекото тесто. Не трябва и да добавяте повече брашно, за да го стягате, тъй като не искаме сладките да стават твърди, а много ронливи, нежни и топящи се в устата.

5. Изважда се стегнатата кора от хладилника, маха се горният покривен пласт и се изрязват бисквитки с желана от вас формичка или различни такива. Поставят се в тавичка покрита с хартия за печене и върху всяка сладка се бодва половинка лешник. Ако ядките ви не са сурови или са по- препечени, ги навлажнете, за да не покафеняват във фурната.

6. Изрезките от тестото отново се събират на блокче и се прибират в хладилника.

7. Изпича се първата тава шоколадови бисквити с лешници за 10-12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Процедурата се повтаря и с втората половина от тестото.

Разкошни, топящи се сладки изкушения, на които няма да устоите още докато са топли!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Лилс1895
Лилс1895
12.11.2019 18:14
ако ядките на са смлени наапълно на прах ще стане ли ?
0
0
Йорданка Ковачева
Мисля, че не би се получило стегнато тесто ако не са добре смлени на брашно ядките. Ако все пак нямате възможност да ги направите на фин прах, сама ще прецените дали след омесване тестото не е твърде меко. Ако е така си добавете малко обикновено брашно и с това предполагам, че би се получило. Само не прекалявайте, защото все пак тестото не трябва да е твърдо, за да се получат бисквитките ронливи и топящи се в устата. И както е описано- стягането става в хладилника- малко е играчка, но си заслужава:)Бисквитките са разкошни! Успех!
2
0
Kristine Tenova
Kristine Tenova
08.11.2019 22:18
аз бих сложила вместо какаото на половината смес канела, за да станат два различни вида бисквити. а и канелата е може би най-любимата сладкарска подправка. придава аромат
2
0
Йорданка Ковачева
Разбира се, че може да си експериментирате на воля :) Когато го сторите, моля, споделете резултата. По принцип рецептата и идеята си е за шоколадови бисквити и ако обичате толкова канела може да си я добавите дори и при наличието на какао. Аз лично не съм почитател на тази ароматна подправка и много рядко я ползвам, само когато е неизбежно, но не и като преобладаваща.
2
0