Газиран крушов пунш

08/11/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо89
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • круши - 3 бр. по 200 г всяка
  • крушов сок - 600 мл или сок от крушов компот
  • газирана вода - 250 - 300 мл
  • кафява захар - 4 с.л. или на вкус
  • канела - 1 пръчка
  • карамфил - 3 - 4 цветчета, подправка
  • мента - стръкчета за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, почистете и нарежете на тънки, дълги парченца двете круши.

Сложете в сиропа заедно с канелата и карамфила. Кафява захар добавете само ако сиропът или сокът не е много сладък.

Сложете на умерен огън да се вари за 8-10 минути, а след това оставете да инфусионира до пълното изстиване на ароматната течност.

Прецедете и смесете с газираната вода. От нея си налейте толкова, че да получите желаната сладост.

В широка купа за пунш или направо в отделни чашки сложете парченца от сварените круши.

Налейте от пунша и добавете парченца от третата останала свежа круша.

Тази, която е сварена, ще отиде на дъното, а другата ще плува отгоре.

Украсете със ментови листа и поднесете газирания крушов пунш.

Този пунш е безалкохолен, но ако желаете, може да си добавите ром или водка, според случая.

Наздраве!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
09.11.2019 21:39
може ли вместо пресни круши да си се ползват тези от домашния компот?
0
0
Йорданка Ковачева
Разбира се, ако не са твърде меки, може. Но добре е освен тях да се сложи и поне една прясна, свежа круша при сервирането.
Ако ще ползвате парченцата плод от компота не трябва да ги варите в сиропа, за да не се разпаднат съвсем. А краткото варене е нужно, за да пуснат канелата и карамфила аромата си.
0
0