Пуешки руладини със сланина, салвия и зеленчуков сос

Sonya SimeonovaSonya SimeonovaНовак421646
08/11/2019
"Съберете приятели около трапезата с тези пуешки руладини с вкусна плънка "
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките пържоли се начукват леко, посоляват се и се поръсват с черен пипер.

Зеленчуците - лук, чушките, морков, пащърнак и чесън, се изчистват и нарязват на едри парчета.

Постават се заедно с пилешкия бульон и 1 ч.л. сол в тенджера да се сварят до готовност, след което всичко се пасира.

Сланината се нарязва на продълговати правоъгълни парчета.

На всяка пържола в края се слага парче сланина, лист салвия и щипка от сушените зеленчуци.

Навиват се на рулце, забождат с клечки за зъби, да не се развият, овалват се в брашно и се запържват от всички страни в загрятото олио.

След като се запържат, руладините се нареждат в тавичка, заливат се с пюрето от зеленчуците и се пече до готовност на месото на 180 градуса, около 1 час.

Добър апетит с тези апетитни пуешки руладини със сланина, салвия и зеленчуков сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар