Начин на приготвяне
Пуешките пържоли се начукват леко, посоляват се и се поръсват с черен пипер.
Зеленчуците - лук, чушките, морков, пащърнак и чесън, се изчистват и нарязват на едри парчета.
Постават се заедно с пилешкия бульон и 1 ч.л. сол в тенджера да се сварят до готовност, след което всичко се пасира.
Сланината се нарязва на продълговати правоъгълни парчета.
На всяка пържола в края се слага парче сланина, лист салвия и щипка от сушените зеленчуци.
Навиват се на рулце, забождат с клечки за зъби, да не се развият, овалват се в брашно и се запържват от всички страни в загрятото олио.
След като се запържат, руладините се нареждат в тавичка, заливат се с пюрето от зеленчуците и се пече до готовност на месото на 180 градуса, около 1 час.
Добър апетит с тези апетитни пуешки руладини със сланина, салвия и зеленчуков сос.