Панна котта с райска ябълка

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Чирак
311
50
360
1
09/11/2019
"Обичаме панна котта - десерт, който те пренася в Рая, ето защо опитахме и с райска ябълка - получи се страхотно, насладете се "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 582
  • Преглеждания за месеца644
  • Преглеждания за седмицата69
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в студена вода.

В тенджерка налейте прясното мляко и сметаната. Подсладете с две супени лъжици захар. Ако обичате по-сладко, може да сложите три, но според мен добре узрелите райски ябълки са достатъчно сладки и няма нужда от повече захар.

Загрейте течността, като внимавате да не завира. Щом повърхността започне да пуши, отдръпнете съда от котлона.

Сложете омекналия желатин и бъркайте енергично, докато се разтвори.

Добавете пюрето от райски ябълки и прецедете през цедка.

Насипете течността в подходящи чашки. Когато панакотата се охлади преместете чашките в хладилник за да стегне желатина.

Преди да поднесете панна коттата с райска ябълка, потопете чашките за кратко в топла вода и обърнете в чиния.

Полейте с пюре от райска ябълка и сервирайте веднага!

Да ви е сладко с този много вкусен десерт с най-слънчевите есенни плодове!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
09.11.2019 22:03
райската ябълка не дава ли много стипцав вкус
0
0
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
11.11.2019 17:47
Добре узрялата райска ябълка е сладка като мед! В комбинация със сметаната в крема се получава чудесен вкус!
0
0