Начин на приготвяне
Накиснете желатина в студена вода.
В тенджерка налейте прясното мляко и сметаната. Подсладете с две супени лъжици захар. Ако обичате по-сладко, може да сложите три, но според мен добре узрелите райски ябълки са достатъчно сладки и няма нужда от повече захар.
Загрейте течността, като внимавате да не завира. Щом повърхността започне да пуши, отдръпнете съда от котлона.
Сложете омекналия желатин и бъркайте енергично, докато се разтвори.
Добавете пюрето от райски ябълки и прецедете през цедка.
Насипете течността в подходящи чашки. Когато панакотата се охлади преместете чашките в хладилник за да стегне желатина.
Преди да поднесете панна коттата с райска ябълка, потопете чашките за кратко в топла вода и обърнете в чиния.
Полейте с пюре от райска ябълка и сервирайте веднага!
Да ви е сладко с този много вкусен десерт с най-слънчевите есенни плодове!
Коментари