Тиква с ориз и бадеми

09/11/2019
"Една тавичка, пълна с тиква с ориз и бадеми, едва ли ще стигне - толкова е вкусна, че ще свърши преди да сте се усетили "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо380
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, изчистете и измийте тиквата. Нарежете я на малки кубчета.

Сложете я в тавичка, която предварително сте намазали с малко краве масло.

Измийте ориза и го сложете при тиквата.

Залейте с млякото и поръсете със захарта.

Нарежете кравето масло отгоре и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност, като 10 минути преди да изключите, поръсете с бадемите.

Извадете и сервирайте печената тиква.

Тази вкусна тиква с ориз бадеми както топла, така и студена, поръсена с малко канела.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Марияна Петрова Иванова
Благодаря за доверието и много се радвам,че ви е харесало! :)
1
0
Аника Войт
Аника Войт
21.01.2020 16:07
Страхотна рецепта. Аз направих реката 8 сложих бадеми те още преди печенето. Като резултат те се стопиха и изчезнаха направо. Но пак беше вкусно. Благодаря че споделите
1
0