Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа А ла шкембе

Гъбена супа А ла шкембе

Гъбена супа А ла шкембе5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Гъбено шкембе, безмесният вариант за онези, които не са привърженици на месото - е, ще го опитаме със сигурност"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • масло - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • вода - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • чесън
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се обелват и нарязват на парченца.

В малка тенджерка се разтопява маслото.

Сипват се нарязаните гъби и готвим, докато се изпари водата.

Добавя се червен пипер и поръсваме с брашното.

Разбърква се да няма бучки и сипваме след минута чаша хладка вода.

Когато заври гъбената чорба, прибавяме прясно мляко и сол на вкус.

Гъбената супа се готви за кратко и сваляме от котлона.

Шкембето с гъби се сервира горещо с много чесън и оцет.

Профилактично против грип е това гъбено шкембе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
с какъв вид гъби сте приготвяли рецептата
12.11.2019 23:15