Начин на приготвяне
Гъбите са чудесен продукт, когато говорим за кето диета, тъй като почти не съдържат въглехидрати.
В тази разкошна гъбена супа освен тях, протагонисти са сметаната, млякото и маслото, които изпълняват изискването за висока масленост.
Кето гъбената супа, освен че е много вкусна, се приготвя бързо и е лесна за изпълнение.
Лукът и чесъна се смилат и запържват в маслото и олиото за 4-5 минути. Тук важно е огънят да е умерен, за да не загарят продуктите.
Печурките се почистват като пънчетата се отделят, а шапчиците се обелват. В случай че по тях има пръст, се избърсват с влажна, чиста кърпа.
Шапките се нарязват на парченца, а почистените пънчета се смилат и добавят към лука и чесъна на котлона. Така ще придадат много по-интензивен вкус на нашата супа.
Слагат се и листенцата ароматна салвия, за да пуснат своята есенция.
Добавят се и нарязаните шапки на печурките, а след минута-две се налива млякото и малко бульон. Посолява се и се бърка до сгъстяване.
Сипва се половината сметана и около две чаши бульон (количеството е според това колко гъста искате да е супичката ви).
Оставя се да къкри на слаб/умерен огън 12 минути, след което се добавя и останалата сметана, черен пипер и по желание още бульон.
Вари се още 15 минути при средна степен на котлона.
Вкусната кето супа се поднася гореща.
Добър апетит!
Коментари