Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Тиквено суфле с мед и джинджифил

Тиквено суфле с мед и джинджифил

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Тиквено суфле с мед и джинджифил
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Типично за френската кухня изящество в чиния под формата на тиквено суфле с мед и джинджифил"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г сварена
  • карамфил - две зрънца
  • портокали - 1 бр.
  • мед - 3 - 4 с.л. течен
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • корен от джинджифил - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л. цейлонска или обикновена канела
  • морска сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете тиквата, нарежете я наполовина с остър нож и извадете семките. Удобно е да го правите с лъжица. Нарежете на малки парченца.

Сложете нарязаната тиква в тенджера и налейте вода. Гответе на среден огън около 20 минути, след което изливате бульона. Оставяте тиквата да се охлади.

Отделете белтъците от жълтите. Поставете белтъците в купа и разбийте добре да станат връхчета.

Изплакнете портокала с вряла вода, избършете с кърпа и настържете кората на целия портокал. Нарежете го наполовина и изцедете сока.

Почистете корена от джинджифил като обелите кожата и го настържете на ситно ренде.

Сложете сварената тиква в купата на блендера, добавете жълтъците, портокаловата кора и сок, карамфил, джинджифил, мляко и мед.

Блендирайте до консистенция на картофено пюре.

Разбийте белтъците в плътен мус и ги добавете в тиквеното пюре. Разбъркайте внимателно.

Изсипете сместа за суфлето в отделни форми или в една по-голяма форма.

Поставете формата или формичките в по-дълбока тава и напълнете тавата с вряла вода до половината.

Гответе тиквеното суфле с мед и джинджифил на 180°C за 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: