Рататуй Пай

Ivi  VaccaIvi Vacca
Помощник Готвач
160
32
408
13/11/2019
"Рататуй Пай, основно за перфекционисти - защото няма забележка "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо307
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обикновено Рататуй се поднaся като гарнитура. Но може да бъде основно ястие с добавени макаронени изделия или хляб. Когато пазарувате зеленчуците, потърсете да имат еднакъв диаметър, когато ги нарязвате, ще се подредят равномерно.

Традиционно всички зеленчуци се сотират поотделно, преди да се наредят в съд или както в случая - върху хлебна основа, и се пече във фурната.

Тази версия на Рататуй на приготвяне е засищаща и чудесна като основно ястие.

Нарязването на всички зеленчуци равномерно е от ключово значение, за да направите добре изглеждащ Рататуй. Това също гарантира, че всичко се готви равномерно.

Нарязвате зеленчуците равномерно на тънки кръгчета около два-три милиметра. Прехвърляте ги в дълбок съд с малко вода и задушавате до омекване на зеленчуците. Това е за варианта без патладжан.

Докато се задушават зеленчуците, си подгответе тестото за основата на Рататуй пая. В купа изсипете брашно, аз ползвах безглутенов микс (вие ползвайте каквото ви харесва) добавете кравето масло, сол, един жълтък и малко прясно мляко, което добавяте по малко, докато тестото се оформи.

Замесвате и поставяте в хладилник за 30 минути.

Когато тестото се стегне, го разточете с ръце или точилка, както ви е удобно, и го поръсете обилно с настъргана моцарела или кашкавал.

След това наредете красиво задушените и поизстинали зеленчуци.

Поръсете ги със зехтин и подправки риган и мащерка и други по ваш избор.

Печете в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути или до готовност.

Приятно приготвяне и хапване!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар