Пилешки рататуй

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пилешки рататуй1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 300 г
  • тиквички - 150 г
  • чушки - 120 г
  • домати - 1 бр.
  • портокали - 1 - 2 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • праз - 3 стръка
  • къри - 1 1/ 2 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • портокали - 300 мл портокалов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо и го нарежете на части. Счукайте чесъна и то объркайте с останалите подправки. С тази смес натрийте хубаво пилешкото месо.

Загрейте мазнината и запържете за кратко овкусеното месо. Когато придобие златист загар добавете последователно нарязаните на кубчета чушки, тиквички, домати и портокал.

Овкусете с 300 мл портокалов сок и задушавайте на умерен огън за 10-15 минути, след което махнете капака на съда и изчакайте част от течността да се изпари.

Нарязваме само зелената част на праза. От нея оформяме гнезда, върху които сипваме от пилешкия рататуй.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ивелина
Ивелина
Това ястие е уникално :)
03.12.2014 15:19
1