Рататуй Пай

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Рататуй Пай4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Рататуй Пай, основно за перфекционисти - защото няма забележка"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. малки
  • моркови - 1 бр.
  • чери домати - 5 - 6 бр.
  • моцарела - 120 г или кашкавал, друго сирене
  • черен пипер
  • сол
  • риган
  • мащерка
  • за тестото
  • брашно - 150 г
  • жълтък - 1 бр.
  • прясно мляко - 40 мл или докато оформите тестото
  • краве масло - 40 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обикновено Рататуй се поднася като гарнитура. Но може да бъде основно ястие с добавени макаронени изделия или хляб. Когато пазарувате зеленчуците, потърсете да имат еднакъв диаметър, когато ги нарязвате, ще се подредят равномерно.

Традиционно всички зеленчуци се сотират поотделно, преди да се наредят в съд или както в случая - върху хлебна основа, и се пече във фурната.

Тази версия на Рататуй на приготвяне е засищаща и чудесна като основно ястие.

Нарязването на всички зеленчуци равномерно е от ключово значение, за да направите добре изглеждащ Рататуй. Това също гарантира, че всичко се готви равномерно.

Нарязвате зеленчуците равномерно на тънки кръгчета около два-три милиметра. Прехвърляте ги в дълбок съд с малко вода и задушавате до омекване на зеленчуците. Това е за варианта без патладжан.

Докато се задушават зеленчуците, си подгответе тестото за основата на Рататуй пая. В купа изсипете брашно, аз ползвах безглутенов микс (вие ползвайте каквото ви харесва) добавете кравето масло, сол, един жълтък и малко прясно мляко, което добавяте по малко, докато тестото се оформи.

Замесвате и поставяте в хладилник за 30 минути.

Когато тестото се стегне, го разточете с ръце или точилка, както ви е удобно, и го поръсете обилно с настъргана моцарела или кашкавал.

След това наредете красиво задушените и поизстинали зеленчуци.

Поръсете ги със зехтин и подправки риган и мащерка и други по ваш избор.

Печете в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути или до готовност.

Приятно приготвяне и хапване!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: