Начин на приготвяне
Запечете на сух тиган слънчогледовите семки. Внимавайте да не загарят, затова поддържайте огъня умерен и разбърквайте.
Сложете в блендер босилековите листа, чесъна, слънчогледа, лимонов сок и сол. Пуснете да се смелят за секунди, след това избутайте насъбралото се количество по стените и завъртете още веднъж.
Получената паста смесете със пармезана и зехтин.
За да приготвите тази лесна и вкусна салата, обелете доматите и ги нарежете на произволни по форма, но едри парчета.
Сложете при тях от пестото - не всичкото, а колкото е нужно да обгърне и овкуси доматите.
Останалото приберете в хладилник в добре затворен съд и ползвайте например на следващия ден за същата доматена салата или друго ястие.
Готовата салата от белени домати със слънчогледово песто поднесете украсена с листа пресен босилек и по желание поръсете с още пармезан.
Добър апетит!
Коментари