Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салати с домати»Салата от белени домати със слънчогледово песто

Салата от белени домати със слънчогледово песто

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Салата от белени домати със слънчогледово песто
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"По-модифициран прочит на салата Капрезе, който със сигурност ще ви допадне"

Необходими Продукти

  • домати - 3 бр. големи, розови или друг сочен, месест сорт
  • босилек - 2 ч.ч. свежи листа
  • слънчогледово семе - 1/2 ч.ч. сурово
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 1/2 ч.ч. или на вкус
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • пармезан - 30 г, на прах
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете на сух тиган слънчогледовите семки. Внимавайте да не загарят, затова поддържайте огъня умерен и разбърквайте.

Сложете в блендер босилековите листа, чесъна, слънчогледа, лимонов сок и сол. Пуснете да се смелят за секунди, след това избутайте насъбралото се количество по стените и завъртете още веднъж.

Получената паста смесете със пармезана и зехтин.

За да приготвите тази лесна и вкусна салата, обелете доматите и ги нарежете на произволни по форма, но едри парчета.

Сложете при тях от пестото - не всичкото, а колкото е нужно да обгърне и овкуси доматите.

Останалото приберете в хладилник в добре затворен съд и ползвайте например на следващия ден за същата доматена салата или друго ястие.

Готовата салата от белени домати със слънчогледово песто поднесете украсена с листа пресен босилек и по желание поръсете с още пармезан.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Овкусила съм салатата и с малко балсамов оцет, но той е по желание.
13.11.2019 17:29
1