Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Салца»Салца от белени домати

Салца от белени домати

Салца от белени домати
Снимка: Потребител#196367
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
40
"Невероятно вкусна домашна салца, която всяка уважаваща себе си домакиня трябва да приготви"

Необходими Продукти

  • домати - 20 кг
  • чушки - 500 г
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус около 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измийте доматите и направете кръстче с помощта на нов в долната им част.

Напълнете една тенджера до половината с вода и я оставете да заври. Изсипете във врящата вода, колкото домати могат да се поберат в тенджерата, оставете ги за около 20 секунди или докато люспата започне да се отделя, а след това ги извадете и поставете в голяма тава, за да изстинат бързо (може да пускате бланшираните домати в студена вода, така изстиват най-бързо).

Повтаряйте тази процедура, докато доматите свършат. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета.

Смелете чушките заедно с магданоза в чопър или блендер и ги прибавете към нарязаните доматите. Накрая добавете солта и разбъркайте. Изсипете салцата в избраните бурканчета и стерилизирайте за 10 минути.

Добър апетит!

Продуктите са за 40 бурканчета от 400 г

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: