Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Българо-шотландска баница

Българо-шотландска баница

ТодороваТодорова
Новак
125970
Българо-шотландска баница2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 11/2 ч.ч.
  • сирене - 1 ч.ч. саламурено, краве
  • чедър - 100 г от Великобритания
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето чедър трябва да е от Великобритания (продават и немски, и трябва да внимавате).

Разбъркваме съставките (без чедъра) с миксер, като ги добавяме последователно.

Изсипваме сместа в тава (аз ползвам с диаметър около 30 см), на която предварително сме намазали дъното с олио.

Настъргваме на едро ренде 100 г от сиренето чедър и го поръсваме върху сместа, която вече сме изсипали в тавата.

Печем на 180 градуса за около 30 мин. Може да поставите с чедъра и нарязан на кубчета бекон или шунка по избор в тази бъркана баница, наподобваща тутманик.

Българо-шотландската баница е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: