Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Класически Хумус

Класически Хумус

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Интересна разядка с нахут, която най ще ви се услади с топъл селски хляб!"

Необходими Продукти

  • нахут - 1 консерва
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • кимион
  • черен пипер
  • зехтин
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете изцедения нахут, тахана, лимоновия сок, чесъна и подправките в блендера или купата на миксера и пасирайте.

Ако сместа е много суха, прибавете малко от сока от консервата или малко кисело мляко.

Хумусът се разстила на тънък слой в чиния за сервиране, поръсва се със зехтин и ситно нарязан магданоз и се украсява с резенчета лимон и домат.

Вашият хумус е готов - перфектна разядка към печени меса и зеленчуци!

Ако обичаш хумус, опитай непременно и разядките ни с нахут или тези вкусни фалафели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
55
46
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
1 консерва,какво значи,колко грама.
03.09.2024 15:15
Анонимен
Анонимен
Лесна за изпълнение рецепта за хумус. Мъжът ми много я хареса, вече влиза в домашния рецептурник.
28.03.2023 14:29
5
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Аз също много харесвам хумус с препечена филийка.
23.12.2015 23:23
7
Vladimir
Vladimir
Много приятно ястие! Аз предпочитам хумуса с повече зехтин,подправки,прясно изпечени питки и сварено яйце!
27.03.2013 20:45
8
1