Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тапас»Райска ябълка с прошуто

Райска ябълка с прошуто

Райска ябълка с прошуто
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
17 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • райска ябълка - 1 бр.
  • прошуто - 8 бр. слайс
  • редукция - 1 - 2 с.л. Педро Хименес
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете райската ябълка. Разрежете през половината.

Всяка половинка на още половина и така, докато получите 8 равни резена.

Всяко парче обвийте хубаво в прошуто. Не забождайте клечка за зъби, защото не е необходимо.

При печенето крайната част сама ще се залепи.

В тиган сложете 1 с.л зехтин.

Загрейте го добре и сложете парчетата райска ябълка с крайната, завита част на прошуто надолу.

Изпечете в тигана до златисто от всички страни.

Подредете тапасите в чиния, полейте с редукцията и сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: