Черен дроб с чушки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Черен дроб с чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Вкусно и красиво - какво повече може да очаквате от едно ястие?"

Необходими Продукти

  • дроб - 500 г говежди
  • чушки - 500 г зелени
  • домати - 500 г
  • магданоз - 1 връзка
  • зехтин - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете доматите и ги нарежете на ситно. Чушките се почистват от семките и се нарязват на ивици.

Нарязаните зеленчуци се заливат със зехтин, поръсват се с магданоз и се слагат на умерен огън да се задушвават, докато не си изпари течността от доматите и не останат само на мазнина.

Когато течността изври, добавете нарязания на кубчета черен дроб, залейте с вода, колкото да покрие продуктите и варете 60-80 минути на умерен огън.

Подправете със сол и черен пипер на вкус и поднесете ястието поръсено с прясно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка: