Начин на приготвяне
Подредете телешките филийки върху работната повърхност и поръсете със сол и черен пипер.
Разпределете върху всяка филийка месо, резенче чесън и листа от градински чай. Можете да изберете като плънка бекон или сурова шунка и пак да добавите градински чай и чесън.
Навийте филетата на рулца и закрепете с клечка за зъби. Оваляйте солените телешки рулца в брашно. Запечатайте в тиган с 2 супени лъжици олио и 30 г масло. Добавете нарязаната люта чушка и малко градински чай. Добавете виното и лимон. Оставете да се изпари и покрийте тигана с капак.
Продължете готвенето за около 15-20 минути, като добавите, ако е необходимо, черпак с гореща вода или бульон. Когато са готови, извадете чесъна и лютата червена чушка.
Ако телешките филийки са от телешки шол, след като ги задушите с виното, ги прехвърлете в мултикукър или тенджера под налягане. Покрийте с ги с 2/3 горещ бульон (за предпочитане от месо или зеленчуков) и изчакайте течността да заври. Гответе около 35 минути. Сол и черен пипер поръсете в края на готвенето.
Пригответе зеленчуците: Белите аспержи имат характерен лек вкус, по-нежен от този на зелените аспержи. Ако имате бели аспержи, съветвам ви да ги сварите леко, да ги сотирате в тиган с масло и да ги сервирате. Друг прекрасен вариант е след сотиране да ги сервирате с пържени яйца и синьо сирене фондю/кремообразно и по-меко/.
В дълбока тенджера (с вряща, подсолена вода) сложете обелените и нарязани бели аспержи. Варете ги не повече от 7 минути. Сварете в друга тенджера нарязаните моркови и накъсаните на розички броколи. Варете не повече от 5 минути.
Когато зеленчуците са готови ги сотирайте в тиган с масло или зехтин за около 2 минути.
Сервирайте топли солените телешки рулца със сотираните аспержи, моркови и броколи.
Можете да сервирате тези рулца с картофено пюре или със зеленчуци на пара. Или както в рецептата - със сварени и сотирани зеленчуци /аспержи, моркови и броколи/. Така съчетани продуктите са много полезни и добре балансирани. Добър апетит!