Начин на приготвяне
Тиквичките ги измиваме добре, обелваме и рендосваме на едро ренде, посоляваме, за да изкараме водата от тях.
Оставяме ги за 15-тина минутки да излезе водата, след което ги прехвърляме в купа, като ги изцеждаме хубаво с ръце.
Добавяме сиренето, нарязаните на ситно чесън, лук, яйце, сол, черен пипер, галета и брашно.
Внимаваме със солта, понеже сме осолили и тиквичките при оцеждането им. Разбъркваме хубаво до получаване на еднородна смес.
С малка лъжичка си взимаме от сместа и оформяме крокети, след което ги овалваме в брашно.
Загряваме си олиото и запърваме крокетите до получаване на златист цвят и от двете страни.
Готовите лесни зеленчукови крокети можете да сервирате със сос по желание.