Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катми с пиле по тракийски

Катми с пиле по тракийски

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Катми с пиле по тракийски
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Можем ли да намерим нещо общо между пиле по тракийски и обичаните от мнозина катми - сложете едното върху другото и ще получите напълно ново ястие"

Необходими Продукти

  • мая - 10 г суха
  • вода - 2 ч.ч. хладка
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • пилешко месо - 500 г обезкостени бутчета или по избор
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 100 г
  • лют червен пипер - 1 ч.л. едър
  • кашкавал - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо с нарязаните на едро лук, морков, чубрица и дафинов лист. Овкусете със сол и черен пипер. При готовност извадете месото и го нарежете на тънки парченца. Прецедете бульона.

Разтворете маята в малко от хладката вода. Пресейте брашното със солта в купа. Добавете разтворената мая и водата. Разбъркайте продуктите на рядко тесто. Оставете да втаса, докато удвои обема си. Загрейте тиган на котлона и го намажете с масло.

Сипете от втасалото тесто на пласт около 3 мм. Обърнете катмата, когато се появят дупчици по повърхността. Намажете изпечените катми с масло. Броят на катмите ще бъде спрямо големината на тигана. Моят тиган беше голям (24 см) и направих 3 бр.

Подредете катмите една върху друга и ги нарежете на малки квадратчета, със страна около 3 см. Наредете квадратчетата в тавичка, намазана с масло. Залейте с половин чаена чаша от отделения бульон. Отгоре подредете месната плънка и поръсете с настърган кашкавал.

Запечете за около 15 -20 мин. в загрята фурна на 180 градуса. Поднесете катмите с пиле по тракийски с подходяща салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: