Начин на приготвяне
Обелваме сладки картофи и ги нарязваме на едри шайби. Подреждаме ги в тефлонова тавичка и ги поръсваме с олиото, черния пипер и солта. Раздрусваме леко, за да се овкусят.
Печем ги на 200 градуса 25 минути до омекване. Оставяме ги настрани да се охладят. След това ги намачкваме в купа на картофено пюре.
Към тях настъргваме моцарела, сиренето и кашкавала. Омесваме хубаво с ръце. Оформяме топчета колкото орех. Топваме всяко топче първо в разбит белтък, а след това го овалваме хубаво в галета, смесена с червения пипер.
Подреждаме топчетата в тавичка, покрита с намаслена хартия за печене.Печем около 20 минути нашите крокети.
Сервираме готовите крокети от сладки картофи с подходяща салата.