Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Крокети от картофи с Бешамел

Крокети от картофи с Бешамел

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Крокети от картофи с Бешамел
Снимка: Яница Николова
1 / 3
26/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"С хрупкава коричка, сочна сърцевина и любимият на всички класически сос Бешамел"

Необходими Продукти

  • картофи - 700 - 750 г
  • магданоз - 20 г
  • олио - 160 мл
  • масло - 40 г
  • кашкавал - 85 г
  • брашно - 90 г
  • лук - 90 г
  • галета - 100 г (корнфлейкс)
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 145 мл
  • черен пипер - смлян
  • сол - 10 г
  • кисело мляко - 300 г (или салата по избор)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода се сваряват картофите, после се обелват се и се пюрират.

Взима се половината от брашното се приготвя сос Бешамел почти на каша, като маслото и брашното се запържват и се разрежда с млякото. Лукът се задушава м малко от мазнината до омекване.

Смесват се пюрираните картофи, гъстият сос Бешамел, разтопено масло, настърган кашкавал, подправките, сурови жълтъци. Разбърква се и от сместа се оформят крокети в кръгла или продълговата форма.

Панировката е първо в брашно, после в разбит белтък и накрая в галета или корнфлейкс.

Крокетите се пържат в загрята мазнина до златиста коричка. Сервират се с гарнитура по избор.

* Гъстият сос бешамел по консистенция прилича на пареното тесто.

Крокетите от картофи с Бешамел са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: