Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Зеленчукова Супа»Зеленчукова кремсупа с пърленка

Зеленчукова кремсупа с пърленка

VeselichkaVeselichka
Новак
52817
Зеленчукова кремсупа с пърленка
Снимка: Анонимен
1 / 2
16/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вместо крутони, предлагаме да си направите цяла пърленка към тази вкусна кремсупа и предупреждаваме, че може да не ви стигне"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • универсална подправка - пикантина за супи
  • За пърленката
  • мая - 1/2 кубче жива
  • вода - 400 мл
  • брашно - до меко тесто
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците, почистени и нарязани на кубчета, се сваряват със сол и Пикантина на вкус до готовност, водата не трябва да ги покрива. След като са готови, ги пасирате до гладкост и добавяте маслото. Декорираме зеленчуковата супа със сметана за готвене.

За пърленките смесвате маята със солта, оцета и олиото и хладката вода, правите кладенче с брашното и изсипвате сместа от маята, месите нетвърдо тесто, оставяте да втаса 1 час, след това разточвате тънки пърленки.

Печете в сгрята фурна на 180 градуса почти до готовност и поръсвате с кашкавал, запичате още няколко минутки, може да поръсите с шарена сол.

Поднасяме зеленчуковата кремсупа с пърленки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: