Печено сирене Камембер със сос от нар

17/11/2019
"Какво да ви кажем, денят става малко по-различен със сирене Камембер на масата - предястие за специални поводи, с което ще впечатлите всички "
Приготвяне15 мин.
Готвене18 мин.
Общо33 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо249
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • сирене камембер - 250 г кръгла плочка
  • зехтин - 2 - 3 капки
  • мента - свежо стръкче за украса
  • Сос от нар
  • нар - 280 - 300 г зрънца (от около 2 - 3 немного големи плода)
  • захар - 4 - 5 с.л.
  • вино - 2 с.л. розе
  • лимонов сок - 2 - 3 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете сиренето от хладилника, за да престои на стайна температура, докато приготвяте соса. Правим това, защото впоследствие ще го запечем на силен огън за кратко и ако е студено, няма да има време да се стопли отвътре и да се разтече, както би трябвало, а и не би разгърнало така добре аромата си.

Сложете в блендер да се смелят зрънцата от нар, след това прецедете през фина цедка, отстранявайки твърдите парченца от семките.

Гъстият сок от нар смесете със захарта и виното розе. Поставете на котлона при умерен до слаб огън да се вари и редуцира за около 10-15 минути, или докато се сгъсти. Накрая капнете малко лимонов сок и разбъркайте.

Сиренето Камембер трябва да запечете непосредствено преди сервиране.

Загрейте на силен огън тиган с незалепващо покритие и го намазнете с малко зехтин. Сложете плочката сирене върху нагорещената повърхност и печете за кратко до златист загар.

Внимателно обърнете с шпатула, за да се запече и от другата страна.

В плато сложете две лъжици от соса от нар и ги разпръснете във форма на кръг, малко по-голям от диаметъра на сиренето. Поставете ароматния Камембер в кръга, а отгоре залейте с останалия сос.

Украсете със свежо стръкче мента и поднесете изисканото предястие топло.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар