Начин на приготвяне
Извадете сиренето от хладилника, за да престои на стайна температура, докато приготвяте соса. Правим това, защото впоследствие ще го запечем на силен огън за кратко и ако е студено, няма да има време да се стопли отвътре и да се разтече, както би трябвало, а и не би разгърнало така добре аромата си.
Сложете в блендер да се смелят зрънцата от нар, след това прецедете през фина цедка, отстранявайки твърдите парченца от семките.
Гъстият сок от нар смесете със захарта и виното розе. Поставете на котлона при умерен до слаб огън да се вари и редуцира за около 10-15 минути, или докато се сгъсти. Накрая капнете малко лимонов сок и разбъркайте.
Сиренето Камембер трябва да запечете непосредствено преди сервиране.
Загрейте на силен огън тиган с незалепващо покритие и го намазнете с малко зехтин. Сложете плочката сирене върху нагорещената повърхност и печете за кратко до златист загар.
Внимателно обърнете с шпатула, за да се запече и от другата страна.
В плато сложете две лъжици от соса от нар и ги разпръснете във форма на кръг, малко по-голям от диаметъра на сиренето. Поставете ароматния Камембер в кръга, а отгоре залейте с останалия сос.
Украсете със свежо стръкче мента и поднесете изисканото предястие топло.
Добър апетит!