Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено Сирене»Печено сирене Камембер със сос от нар

Печено сирене Камембер със сос от нар

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Печено сирене Камембер със сос от нар
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
17/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
33 мин.
Порции
1
"Какво да ви кажем, денят става малко по-различен със сирене Камембер на масата - предястие за специални поводи, с което ще впечатлите всички"

Необходими Продукти

  • сирене камембер - 250 г кръгла плочка
  • зехтин - 2 - 3 капки
  • мента - свежо стръкче за украса
  • Сос от нар
  • нар - 280 - 300 г зрънца (от около 2 - 3 немного големи плода)
  • захар - 4 - 5 с.л.
  • вино - 2 с.л. розе
  • лимонов сок - 2 - 3 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете сиренето от хладилника, за да престои на стайна температура, докато приготвяте соса. Правим това, защото впоследствие ще го запечем на силен огън за кратко и ако е студено, няма да има време да се стопли отвътре и да се разтече, както би трябвало, а и не би разгърнало така добре аромата си.

Сложете в блендер да се смелят зрънцата от нар, след това прецедете през фина цедка, отстранявайки твърдите парченца от семките.

Гъстият сок от нар смесете със захарта и виното розе. Поставете на котлона при умерен до слаб огън да се вари и редуцира за около 10-15 минути, или докато се сгъсти. Накрая капнете малко лимонов сок и разбъркайте.

Сиренето Камембер трябва да запечете непосредствено преди сервиране.

Загрейте на силен огън тиган с незалепващо покритие и го намазнете с малко зехтин. Сложете плочката сирене върху нагорещената повърхност и печете за кратко до златист загар.

Внимателно обърнете с шпатула, за да се запече и от другата страна.

В плато сложете две лъжици от соса от нар и ги разпръснете във форма на кръг, малко по-голям от диаметъра на сиренето. Поставете ароматния Камембер в кръга, а отгоре залейте с останалия сос.

Украсете със свежо стръкче мента и поднесете изисканото предястие топло.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: