Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Задушени пуешки бутчета в разкошен сос

Задушени пуешки бутчета в разкошен сос

Задушени пуешки бутчета в разкошен сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
19/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 4 бр. (без кожа)
  • сметана - 200 мл
  • гъби - 7 бр.
  • сол
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пуешките бутчета и ги обезкостете. Посолете и поръсете с черен пипер.

Разтопете кравето масло в тигана.

Запечатайте бутчетата от всички страни. Извадете и заделете.

Обелете гъбите и нарежете на филийки. Сложете ги в същата мазнина. Запържете добре.

Върнете бутчетата. Налейте бялото вино.

Изчакайте да се изпари алкохолът, налейте сметната и малко водичка. Посолете и поръсете с черен пипер.

Намалете котлона, затворете с капак и задушавайте до готовност на месото.

Извадете и сервирайте задушените пуешки бутчета в разкошен сос веднага, докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: