Кремсупа от гъби и картофи

АнонименАнонимен
Новак
5
8
3
20/11/2019
"Кремсупа от картофи и гъби, може да добавите месце по ваш избор, всъщност просто го направете "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 837
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • картофи - 3 средно големи, розови
  • черен лук - 1/2 малка глава
  • гъби - 200 г /аз предпочитам портобелло/
  • чесън - 2 ск.
  • панчета - 150 г /бекон или пушени свински гърди/
  • сметана - 5 с.л. прясна
  • салвия - листа
  • зеленчуков бульон - 1.5 л. (морков, целина, кромид)
  • зехтин
  • фъстъчено олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на бульона. Сложете 2 л. Подсолена вода да заври, сложете почистените и нарязани на едро зеленчуци във врящата вода за около 20 минути.

Почистете картофите и нарежете на кубчета. Почистения лук нарежете на много ситно, задушете го с лъжица зехтин и лъжица от бульона. Добавете картофите на кубчета, разбъркайте и залейте с горещ и прецеден бульон. Оставете да ври 20 мин.

През това време почистете гъбите и нарежете. Задушете на силен огън в тиган с чесъна и 2 с.л. зехтин. Посолете и поръсете с прясно смлян черен пипер.

Добавете гъбите в тенджерата с картофите, добавете сметаната и пасирайте.

Нарежете предпочитаното от вас месо на малки кубчета и запържете без добавена мазнина до златисто.

Загрейте фъстъченото олио и изпържете листенца салвия, достатъчни да украсите купичките с гъбена супа.

Сервирайте кремсупата от гъби и картофи с хрупкавото месце и листенцата салвия.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Rosi
Rosi
20.11.2019 15:55
Лукът е червен, не черен
0
0