Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ньоки ала сорентина

Ньоки ала сорентина

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Ньоки ала сорентина
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ньоки ала сорентина - с дъх на Италия и със същия изискан вкус"

Необходими Продукти

  • ньоки - 500 г
  • домати - 300 г смлени
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • босилек - 3 - 4 пресни листенца
  • моцарела - 125 г
  • пармезан - 30 г настърган
  • зехтин - 2/5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пригответе доматения сос. Налейте чашка зехтин в удобен тиган.

Запържете скилидка чесън. Извадете я и налейте смлените домати, прибавете две супени лъжици доматен концентрат. Сварете соса за 10 мин.

Подправете с нарязани на ситно листа босилек. Ако не ви харесва аромата му, може да го смените с риган.

В тенджера с вряща подсолена вода пуснете всички ньоки. Когато започнат да изплуват на повърхността, ги извадете с решетъчна лъжица.

Прехвърлете в доматения сос и объркайте добре. Изсипете всичко в тавичка.

Отгоре сложете нарязани парчета моцарела и поръсете щедро с настърган пармезан.

Изпечете ньоките на фурна на 190°C за около 15 мин.

Сервирайте ньоки ала сорентина топли.

Да ви е сладко!

Забележка: Изберете твърда моцарела, за да не се оводни при печенето!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: