Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ньоки с пуешка кайма

Ньоки с пуешка кайма

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Ньоки с пуешка кайма
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Нямате идея за обяд? Ето вече имате!"

Необходими Продукти

  • ньоки - 400 г
  • лук - 1 глава
  • пуешко месо - 150 г мляно
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • доматен сос - 150 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • масло - 20 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маслото и зехтина в тигана да се загреят. Нарежете лука на ситно и добавете в тигана да се задуши. Настържете на ситно моркова и добавете към лука.

Когато зеленчуците омекнат, добавете каймата от пуешко месо и задушете. След няколко минути поръсете с брашно и червения пипер, разбъркайте, след което налейте вода.

Разбъркайте отново и добавете доматен сос, черен пипер и сол, накълцайте на ситно магданоза и добавете соса.

Сложете тенджерата с вода да заври, след което добавете ньоките. Ньоките са готови, когато излязат на повърхността. Прецедете и добавете соса.

Сервирайте ньоките с пуешка кайма и консумирайте още топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: