Начин на приготвяне
Пригответе си тези солени кексчета без глутен, пухкави и много вкусни.
В купа с вилица се разбива едно яйце. Прибавете кисело мляко 3 с.л. с връх, поръсете със сода за хляб и сол.
Разбъркайте да шупне, сипете зехтин, риган и накрая лъжица по лъжица добавете брашното.
Разбърква се смес малко по-гъста от кексовата. Пригответе си 5 еднократни форми за печене.
Поставете хартиени кошкички и във всяка сипете по 2 с.л. от сместа - колкото да заеме 3/4 от обема.
Последно поръсете микс от семена. Печете солените мъфини в загрята фурна 180°C до суха клечка - при мен за 20 минути бяха готови.
Насладете се им се, без притеснение. Добър апетит!
Коментари