Патешки бутчета на фурна

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
124
228
18/07/2013
"Крехко патешко месо с аромат на мащерка, поднесено върху канапе от картофено пюре - изтънчен обяд за ценители!"
Приготвяне45 мин.
Готвене120 мин.
Общо165 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 335
  • Преглеждания за месеца590
  • Преглеждания за седмицата243
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените бутчета боднете с нож на 2-3 места и ги осолете. Натрийте ги с мащерка и ги сложете в добре затворен съд за 1 нощ в хладилник.

На следващия ден отделете от тях мащерката и ги накиснете за 15 минути в студена вода. След това ги отцедете и подсушете. Поръсете с прясно смлян черен пипер.

Загрейте олиото в тиган и запържете патешките бутчета за 2-3 мин. от всяка страна.

Всяко бутче извадете върху голямо парче фолио, разпределя се мащерката и хубаво ги увийте.

Патешките бутчета се пекат 15 минути на 200 градуса, а след това за 2 часа - на 180 градуса. След като са готови се вадят от фолиото.

В мазнината от пърженето се долива голяма чаша бульон, малко сол, черен пипер и се вари, докато сосът се редуцира поне с 1/3. Картофите се сваряват и се правят на пюре със сол и маслото.

Патешкото бутче се поднася върху канапе от картофено пюре и се полива със сос.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Тасева
с пилешки ще се получи ли
3
0