Начин на приготвяне
Нарежете лука на тънки полумесеци, а морковите - на тънки кръгчета. Запържете ги в олиото до светло карамелен загар и добавете чесъна, нарязан на едро, щипка сол и едната лъжица оцет. Бъркайте минута-две.
Докато се запържват зеленчуците за соса, сложете тенджерка вода, пилешкия бульон, дафиновият лист и другата лъжица оцет да заври на силен огън. Пуснете в нея ряпата, обелена и нарязана на едри парченца.
Варете 10-12 минути или до омекване и отцедете, запазвайки бульона.
Прецедения бульон налейте при зеленчуците за соса в другия съд на котлона - трябват ви около 600 мл. Варете, докато течността се редуцира и остане малко.
Пасирайте до гладкост манджата и към готовия сос сложете парчетата ряпа.
Подправете ряпата със сос с ароматна мащерка и поднесете.
Добър апетит.
Коментари