Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Доматена супа»Мароканска доматена супа с нахут

Мароканска доматена супа с нахут

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Мароканска доматена супа с нахут
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Ако ви се иска да опитате различна кухня, препоръчваме мароканска доматена супа с нахут"

Необходими Продукти

  • нахут - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • лук - 1 глава кромид
  • домати - 3 - 4 бр.
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • розмарин - 1 клонче
  • зехтин - 1/3 ч.ч.
  • сол
  • за поднасяне
  • яйца - варени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута в студена вода за 24 часа. Измийте го и налейте студена вода. Нарежете моркова, селърито и лука. Пуснете зеленчуците при нахута, добавете клонче розмарин и цяла скилидка чесън.

Варете, докато нахутът омекне. Обелете и почистете от семките 3-4 бр. домати. Нарежете ги на малки парченца. В тиган загрейте зехтина.

Пуснете нарязаните домати и две супени лъжици доматен концентрат. Овкусете със сол и щипка захар. Запържете за около 10 мин. Изсипете запържените домати при нахута и варете още 10 мин.

Поднесете тази мароканска доматена супа с нахут, топла, с нарязани варени яйца.

Да ви е сладко!

Забележка: Може да ползвате сварен нахут от консерва. В този случай задушете моркова, селърито, лука, чесъна и розмарина в зехтин до омекване. След което добавете нарязаните домати и продължете готвенето още около 10 мин. Добавете измития нахут, налейте малко топла вода и кипнете получената доматена супа!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: