Начин на приготвяне
Накиснете нахута в студена вода за 24 часа. Измийте го и налейте студена вода. Нарежете моркова, селърито и лука. Пуснете зеленчуците при нахута, добавете клонче розмарин и цяла скилидка чесън.
Варете, докато нахутът омекне. Обелете и почистете от семките 3-4 бр. домати. Нарежете ги на малки парченца. В тиган загрейте зехтина.
Пуснете нарязаните домати и две супени лъжици доматен концентрат. Овкусете със сол и щипка захар. Запържете за около 10 мин. Изсипете запържените домати при нахута и варете още 10 мин.
Поднесете тази мароканска доматена супа с нахут, топла, с нарязани варени яйца.
Да ви е сладко!
Забележка: Може да ползвате сварен нахут от консерва. В този случай задушете моркова, селърито, лука, чесъна и розмарина в зехтин до омекване. След което добавете нарязаните домати и продължете готвенето още около 10 мин. Добавете измития нахут, налейте малко топла вода и кипнете получената доматена супа!