Начин на приготвяне
1. Смесваме млякото и водата.
2. Към тях прибавяме захарта, маята.
3. Отделно разбъркваме яйцата, солта и олиото.
4. Оставяме да втасва, докато тестото удвои обема си.
5. След като е готово тестото, разделяме го на 3 равни части.
6. Разточваме ги всяка поотделно във формата на кръг.
7. Слагаме една част, мажем я с чисто масло, отгоре слагаме другата част пак с чисто масло, и така до третата част мажем пак с масло.
8. Режем по диагонал тестото на колкото части искаме.
9. След това навиваме кифли и ги поставяме в намазнена с олио тава.
10. Оставяме ги да втасват, докато изпълнят тавата.
11. След като са втасали, мажем с жълтък и поръсваме със сусам питката.
12. Печем на 180 градуса във фурната за около 40-50 мин.
13. След като се изпече нашата празнична питка, я завиваме в кърпа, докато изстине, и след това е готова хапване.