Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фритата»Мини фритати със спанак и моцарела

Мини фритати със спанак и моцарела

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Мини фритати със спанак и моцарела
Снимка: Ivelina
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Накарайте всички да ахнат, поднасяйки им невероятно предястие от мини фритати със спанак и моцарела"

Необходими Продукти

  • спанак - 250 г замразен
  • яйца - 4 бр.
  • пармезан - 30 г настърган
  • моцарела - 125 грама
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • зехтин - екстра върджин, или олио
  • брашно - 1 супена лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта е бърза и лесна алтернатива за приготвяне във фурна. Мини спаначените фритати са перфектни като предястие.

Може да се хапват преди основните ястия. Но те също са идеални за вечеря на шведска маса или като храна, която се хапва по време на аперитив. Печенето им във фурната позволява да имат мека и гъбеста консистенция, почти като банички.

Приготвянето им във фурна е по-лека версия на класическa фритата. Можете да замените пармезана с кашкавал по ваш вкус и моцарелата с бяло саламурено сирене. Стават много вкусни, като истински банички.

Започнете с бланширане на все още замразения спанак във вряща гореща вода за 1-2 минути.

Отцедете го и след това го задушете в тиган с горещо олио. В купа разбийте яйцата с бъркалка за яйца или вилица и добавете настъргания пармезан.

Наситнете спанака с нож. Добавете го към яйцата и разбъркайте.

Добавете моцарелата, нарязана на малки парченца, подправете със сол и черен пипер и индийско орехче. Накрая добавете малко олио.

Намажете с олио форма за мъфини и поставете сместа във всяко гнездо. Печете на 180 градуса за около 20 минути така приготвените мини фритати със спанак и моцарела. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: