Капама в гърне

Капама в гърне3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Купете си най-впечатляващото гърне, което откриете и пригответе капама в него - сервирайте и изненадайте своите гости"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • свинско месо - 500 г
  • пиле - 1 бр.
  • сланина - 150 г
  • ориз - 300 г
  • кисели краставички - 2 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • кисело зеле - 1 глава
  • олио
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете в подходяща тава нарязаните на парченца и овкусени с подправките пилешко, свинско и телешко месо.

Отделно запържете ориза в малко мазнина и го смесете с месото. Покрийте дъното на гърнето с нарязаните на тънки парченца сланина.

Предете последователно пластове от зелето и месото, докато свършат. Залейте ги с виното и изпечете капамата в затоплена фурна до сготвяне на всички продукти.

Сервирайте капамата в гърне, докато е още топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: