Начин на приготвяне
Свинското, телешкото, вратните пържоли и пилешкото измиваме добре.
Свинското и телешкото нарязваме на късчета и запържваме в съд с олио, както и горните пилешки бутчета.
Зелето нарязваме, като предварително сме отделили 4 листа. И него запържваме заедно с червеният пипер. С тези 4 листа си завиваме вратните пържоли по следния начин.
Овкусяваме пържолите, разгъваме зелевия лист, поставяме самата пържола и завиваме двата края, а след това и останалите два, така че самата пържола да е завита в зелевия лист. Ако не ви стигне 1 бр. ползвайте 2.
Нареждаме месата в гювеча по следния начин. Започваме със зелето, като покриваме дъното на гювеча с част от него.
След това поставяме пържолите и помежду им поставяме от телешкото. Покриваме със зеле, поръсваме с ориза и така до изчерпване на месото и зелето.
Накрая покриваме богатата капама с листа от зелето и заливаме с вино и олио. Запечатваме с тесто капака слагаме във фурната. Печем на умерена фурна за 4 часа.
Тази богата капама е страхотно основно ястие, подходящо за новогодишната трапеза.