Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Оризови Кюфтета»Оризови кюфтета аранчини

Оризови кюфтета аранчини

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Оризови кюфтета аранчини
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
24/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
15
"Оризови кюфтета аранчини, които са толкова вкусни, че могат да ни накарат да станем вегетарианци"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 4 с.л.
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
  • моцарела - 120 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 150 г
  • галета - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на ситно. В тиган на котлона на умерена температура разтопете половината масло. Добавете лука и чесъна и запържете до омекване. Добавете ориза и пържете, като разбърквате около 3 мин. Добавете бялото вино.

След като течността се абсорбира, овкусете със сол и черен пипер. Добавете 200 мл вода и разбърквайте, докато се абсорбира. Добавете втора чаша вода (200 мл) и повторете процеса.

Добавете трета чаена чаша вода и отново гответе, докато се абсорбира. Накрая добавете останалото масло, разбъркайте, за да се разтопи и отстранете от котлона. Оставете оризът съвсем да изстине и да се слепне.

Нарежете моцарелата на малки кубчета. Поставете малка част ориз върху дланта си и го разтелете на пласт. Поставете малко парче моцарела в средата и оформете топка.

Топката оваляйте първо в брашно, после в разбити яйца и накрая в галета. Оформете така цялото количество ориз. Подредете всички оризови кюфтета върху хартия за печене в тава. Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 мин. до златист цвят.

Друг вариант на приготвяне, който можете да изпробвате, е да изпържите оризовите кюфтета аранчини в загрято олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: